Hold fastelavn derhjemme og glæd dine børn

Fastelavn er en gammel tradition, som vi i mange år blandt andet har fejret her i Danmark. På mange måder kan man se fastelavn som en ækvivalent til den amerikanske tradition Halloween, men med nogle helt tydelige danske særpræg. For eksempel slår man katten af tønden og synger den – næsten ikoniske: ”boller op, boller ned” sang. Den mest bærende tradition er nemlig den samme. Denne tradition er nemlig udklædning. Fastelavn, såvel som Halloween, handler nemlig om at klæde sig ud så kreativt og sjovt som overhovedet muligt. En opgave, der særligt er designet til at underholde de allermindste.

For børn er fastelavn nemlig en mulighed for at lege og have det sjovt under lidt mindre stramme rammer end dem, som præger deres hverdag. For børnene er fastelavn således en mulighed for at hive udklædningstøjet op at kassen, og for en dag fuldstændig overgive sig til fantasien om at være en superhelt, et dyr, en prinsesse eller noget helt fjerde. Det er enormt hyggeligt, ikke kun for børnene, men også for forældrene. Det er også en oplagt social begivenhed, som børnene kan dele sammen. Derfor er der for eksempel rigtig mange skoler, som afholder en årlig fastelavnsfest.

Fastelavn er et oplagt tema til fødselsdagsfesten

Men fastelavn behøver på ingen måder at være begrænset til offentlige rum som institutioner elle sportsklubber. Derimod er der som forælder oplagt selv at fejre fastelavn for at glæde ens børn. Hvis barnet for eksempel alligevel ønsker at holde en fødselsdagsfest for vennerne fra børnehaven eller skolen, så er det således en god idé at fejre dette som en fastelavnsfest. På den måde kan man nemlig kombinere al glæden ved en fødselsdag med alle de sjove elementer fra den traditionsrige udklædningsfest.

perfekte fastelavn

Når man inviterer sit barns venner på fastelavnsfest, kan man således bede dem komme i kostume. Allerede her er det sikret, at dagen bliver noget ganske særligt. Herudover kan man, udover de ting som selvfølgelig skal være til en fødselsdag, som for eksempel boller, kage og gaver, sørge for, at der bliver mulighed for at slå katten af tønden. Dette er en fremragende form for underholdning, og så er der et mildt element af konkurrence i og med, at der jo også skal kåres en kattekonge- og kattedronning. Ønsker man et ekstra element af konkurrence, kan man også kåre det bedste kostume. Dette er dog bedst, hvis børnene er lidt ældre.

Find det perfekte kostume til dit barn

Når det er fastlagt, at i skal holde perfekte fastelavn for at fejre barnets fødselsdag, så er dr særligt én ting, som er vigtig at få styr på – nemlig hvilket kostume, som barnet skal have på. Kostumet er nemlig det bærende element for selve festen, og det er vigtigt, at barnet får lige det kostume, som det går og ønsker sig. Her skal der ikke mangle noget, for en fødselsdag er en dag, som skal skabe gode og vedblivende minder. Heldigvis er der et kæmpe udvalg af spændende kostumer til børn derude, som kan finde både i butikkerne og online.